Freelance grafiker

FREELANCE GRAFIKER

Mangler du en en effektiv og rutineret grafiker, der brænder for godt design og altid følger opgaverne til dørs? Så tøv ikke med at kontakte mig.

 

ANJA LYKKEGAARD

 

Selv om dåbsattesten afslører, at det er over 35 år siden, jeg plaskede med vand i døbefonden, føles det stadig som i går, jeg hoppede rundt i de største vandpytter iført røde gummistøvler.

 

Arbejdsmæssigt er jeg en glad og imødekommende person, der stiller høje krav til kvaliteten af mit eget arbejde. Jeg har blik for detaljen, en god farvesans og æstetisk forståelse.

 

Jeg er bosat nær Aalborg sammen med min mand og datter, men er født og opvokset med fødderne solidt plantet i den nordjyske muld – i en lille havneby med ligusterhække og Hjem-is bilens ringen om sommeren. Herfra har jeg medbragt to vigtige karaktertræk – nordjysk humor og stor arbejdsomhed. Tilsammen gør de to kvaliteter, at jeg samarbejder godt med de mennesker, jeg møder på min vej.

 

Min vej til den grafiske branche har ikke været lige og uden fartbump. Jeg har derfor – foruden min uddannelse som mediegrafiker – også en uddannelse som lærer i bagagen. Denne har givet mig en god sproglig- og menneskelig forståelse, hvilket er nyttig i omgangen med både kunder og kollegaer. Jobbet har desuden givet mig erfaring i at arbejde både selvstændigt og i teams.

 

MEDIEGIRAF.DK

Grafisk design når det er bedst

  • Bred viden
  • Kreative indspark
  • Teknisk overblik
  • Omhyggelig
  • Mål­rettet
  • Æstetisk forståelse
  • Løsningsorienteret
  • Kvalitet vægtes højt

Tlf: (+45) 2233 6015

Email: info@mediegiraf.dk

Adresse: Griegsvej 235

9200 Aalborg SV

Anja L

PROCESSEN

STEP 1

 

Vi modtager en forespørgsel eller konkret opgave.

Tilbud gives.

STEP 2

 

Kan tilbudet accepteres påbegyndes layoutarbejdet.

STEP 3

 

Du vil modtage minimum

en korrektur undervejs.

Vi foretager eventuelle rettelser og tilføjelser.

STEP 4

 

Når korrekturen er godkendt, modtager du en trykklar-/digital fil eller vi sørger for at opgaven bliver trykt og sendt til din adresse.

ERFARING

 

2016 - IDAG

MEDIEGIRAF.DK, SELVSTÆNDIG

 

Jeg har længe drømt om at starte min egen virksomhed, men vil samtidig gerne fortsætte som fastansat grafiker. I 2016 blev drømmen mulig og en lille spire blev plantet i form af Mediegiraf.dk. Her designer -og sælger jeg mine egne designs ligesom jeg laver grafiske opgaver for en håndfuld mindre virksomheder.

 

2014 - IDAG

AALBORG UNIVERSITETSFORLAG, GRAFIKER

 

På forlaget står jeg hovedsageligt for håndtering og kvalitetssikring af Ph.d.’er til tryk og e-publicering. Endvidere arbejder jeg med opsætning og ombrydning af bøger samt design og layout af bogcovers, diverser interne grafiske opgaver, vedligeholdelse og opdatering af website (CMS), udformning og udsendelse af nyhedsbrev samt ansvar for forlagets sociale profil på Facebook. Desuden ad-hoc opgaver og kundekontakt.

 

2010 - 2013

Basis-Tryk, Dronninglund, Mediegrafikerelev

 

Arbejdet hos en grafisk virksomhed med eget trykkeri har givet mig et teknisk og kreativt overblik over hele workflowet fra idé til færdig produktion. Min force er trykt kommunikation, hvor jeg har et stort overblik over forskellige muligheder – også når det kommer til skæve løsninger. Jeg har stået for idégenerering og layout af forskelligartede tryksager (internt som eksternt) samt udformning og opsætning/ombrydning af tekst i diverse bøger og tryksager.

 

Jeg har erfaring med grafisk produktion, CTP, kundemøder, korrekturgange, ordremodtagelse, udsendelse af nyhedsbreve, sekretæropgaver, ad-hoc opgaver m.v. Jeg har ligeledes stået for kontakten til egne kunder samt kontakt til leverandører, reklamebureauer og andre samarbejdspartnere. Jeg har skullet bevare overblikket i travle situationer samtidig med, at der skulle overholdes deadlines og ydes god service til kunderne.

 

2006 - 2008

Aalborg Kommune, Lærer

 

Jeg arbejdede som lærer i en periode, inden jeg indså, at det var i en helt anden retning, jeg ville bruge mine evner. Som lærer har jeg bl.a. stået for undervisning, planlægning, kommunikation på flere niveauer samt afvikling af aktiviteter. Jobbet som lærer har ligeledes givet mig erfaring i at arbejde både selvstændigt og i teams.

 

2001 - 2002

Bauhaus Aalborg, Sælger

 

Hos Bauhaus har jeg stået for salg, servicering af kunder, opfyldning og mærkning af varer, opstilling af salgsområder/displays og planlægning af tilbud m.v.

 

1994 - 2001

Strandvejens Kiosk, Asaa, Serviceassistent

 

Hos Strandvejens Kiosk har jeg bl.a. stået for kassebetjening, åbne -og lukkevagter, slag af lotto, leverandørkontakt, kasseoptælling samt op­læring af personale. Her ud over var der almindelig vedligehold af butikken, så som rengøring og opfyldning.

 

Jeg har skullet bevare overblikket i travle situationer samtidig med, at der skulle ydes god kundeservice.

 

KURSER

 

2017: Tysk på aftenskole

 

2014: E-bøber via ePUB

Viden om eBooks og eBook publishing. Oprettelse af -og muligheder med ePUB dokument i InDesign. Design af forside på eBogen og fremstilling af indholdsfortegnelse – TOC. Tilføjelse af metadata. Eksportering til -og validering af ePUB.

 

2014: Marketingmedarbejder-kurus

Planlægning og gennemførelse af markedsanalyser i forhold til udvalgt marked. Viden om målgrupper, relevante medier, budskaber og kommunikationsformer til markedsføring. Fastlæggelse af mål til styring af markedsføringsopgaver. Segmentering, beskrivelse og fastlæggelse af målgrupper. Målretning af markedsføringsaktiviteter til udvalgt målgruppe. Kendskab til love og regler i forbindelse med markedsføring. Kontrol og måling af om markedsføringsmålet er opfyldt

 

 

2013: Kreativ illustration med Adobe Illustrator

Arbejde med vektorgrafik. Arbejde i lag og oprette masker. Oprettelse, manipulation og redigering af vektorgrafik. Farvelægningsteknikker. Manipulation af tekst og grafik.

 

2013: Digital markedsføring

Fremstilling af nyhedsbreve. Strukturel opsætning af en webside og dennes betydning. Persuasive design, Call to Action, Responsive webdesign, Adaptive webdesign, synliggørelse i målgruppens verden. (QR, Google mv.)

 

2013: Digital kamerateknik

Funktioner og muligheder ved fotografering med digitalt spejlreflekskamera. Fototekniske begreber (fx megapixel, blænde, lukkertid og RAW-filer) og kreative kompositioner. Efterbehandling af billeder i Camera-RAW og Photoshop.

 

2013: SEO, søgemaskineoptimering

Viden omkring hvordan opbygning af sider i et website kan resultere i en højere placering i søgemaskinerne. Onpage-optimering og Offpage-optimering. Forskellige værktøjer på nettet, der kan hjælpe med optimering af et website.

 

2013: Webdesign med open source (WordPress) – CMS

Installation, konfiguration, tilpasning og administration af WordPress. Opsætning af menuer. Downloads og installation af templates. Kendskab til plugins og widgets. Optimering af WordPress til søgemaskine.

 

2013: Avanceret billedbehandling

Konvertering af RAW-filer samt avanceret funktionalitet i CameraRAW. Arbejde med Vanishing Point, Content Aware Scaling og Fill, avanceret Hue/Saturation Adjustment og digital spejling, Smart Objects og filtre. Kreativt arbejde med Photoshop. Arbejde med effekter, filtre, masker og teknikker.

 

2013: Kreativitet og idéudvikling

Idégenereringsteknikker, inspirationssøgning, proces-moodboard, præsentationsteknikker m.v. Forskellige metoder til at finde inspiration samt at bruge denne i konkrete opgaver.

 

2013: Web apps til smartphones og tablets

Brug af Dreamweaver til web apps – HTML5 og CSS3. CSS3 til typografi og specialeffekter. Design og opbygning af et interface. Muckup og prototype med Keynote. Brug af lyd, video, QR-koder, jQuery, gallerier, sliders mv. Offline storage. Web app på nettet.

 

2013: Digitale magasiner til iPad

Grundlæggende forståelse for, hvordan man laver et levende og lækkert magasin til iPad. Skabelse af effektfulde, innovative, interaktive digitale magasiner, der udnytter iPad’ens muligheder, så læseren får en ekstra oplevelse. Tilføjelse af interaktivitet, panoramabilleder, bevægelse, lyd og video.

 

2012: Avanceret billedbehandling

Arbejde med forskellige farvekorrektions-, retoucherings- og sammenkopieringsteknikker. Anvendelse af forskellige fritlægningsteknikker hensigtsmæssigt i forhold til slutproduktet. Female retouche.

 

2011: Avanceret webdesign

Opbygning og design af komplicerede websider. Usability- og accessability principper. Server-og klientsidescripts til interaktion og forbedring af websidens brugerflade. Optimering af webproduktion med henblik på fremtidig vedligeholdelse. Struktur og design af indhold til visning i forskellige medietyper.

 

2011: Avanceret ombrydning

 

Opbygning og anvendelse af skabeloner til forskellige komplicerede grafiske produkter. Ombrydning af komplekse produkter. Arbejde med skriftens udformning og breddeværdier. Opbygning og fremstilling af automatiske registre. Import af formateringsdata. Opbygning af avancerede tabeller. Planlægning og arbejde med automatiserede ombrydningsmuligheder.

 

2011: Avanceret farvestyring

 

Generering af farveprofiler. Valg af trykprofil ud fra de tryktekniske forhold. Proceskontrol i forbindelse med farvestyring i en grafisk produktion. Viden om internationale standarder. Anvendelse af relevant måleudstyr til proceskontrol, samt kalibrering og karakterisering af input-og outputenheder.

 

 

 

UDDANNELSE

 

2009 - 2013

Media College, Aalborg, Mediegrafiker uddannelsen

 

Som mediegrafiker har jeg bl.a. lært at arbejde kreativt med tekst og billeder, både på tryk og via digitale medier. Jeg har fået en rigtig god viden om og kendskab til tekstombrydning, billeder/billedredigering og om form og farvers betydning.

 

Endvidere har jeg lært om varetagelse af teknisk og kreativ medieproduktion som design, prepress og premedia samt tilrettelæggelse, planlægning og publicering inden for trykt og digital kommunikation. Jeg har desuden leget lidt med kodning i HTML og CSS.

 

2002 - 2006

Aalborg Lærerseminarium, Folkeskolelærer

 

Min uddannelse til lærer er absolut ikke spildt. Den er bl.a. medvirkende til, at jeg har skabt mig velud­viklede kommu­nikative egenskaber.

 

Jeg har tilegnet mig en god sproglig forståelse og kan formulere mig i forhold til forskellige målgrupper. Mine danskfaglige kundskaber kommer mig ligeledes til gavn ved korrekturlæsninger.

 

 

1998 - 2001

Aalborg Handelsskole, HHX, Handelsstudent

 

På handelsskolen lærte jeg en del om erhvervslivet.

Bl.a. har jeg fået indsigt i erhvervssprog, forskellige virksomhedstyper og økonomi.

KONTAKT

FIND OS HER

INGEN OPGAVE ER FOR STOR ELLER FOR LILLE

Griegsvej 235

9200 Aalborg SV

CVR: 38 24 89 79

Tlf: (+45) 2233 6015

Med en force indenfor grafisk design er du altid i trygge hænder hos Mediegiraf.dk.

 

Savner du nye øjne på et "gammelt" layout eller hjælp til nyt firmadesign - også når det drejer sig om skæve løsninger, så tøv ikke med at kontakte os.

 

© Copyright 2016. All Rights Reserved.